Teetä kuntotarkastus ja vältyt yllätyksiltä! 

Oletko aikeissa ostaa tai myydä vanhan puu- tai hirsitalon? Palvelualueena Oulun, Seinäjoen, Kemin ja Rovaniemen seudut

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka tulee kaupanteossa ottaa huomioon, on rakennukselle tehtävä puolueeton kuntotarkastus. Kun ammattitaitoinen ja harjaantunut asiantuntija tekee kuntotarkastuksen, säästytään ikäviltä yllätyksiltä ja mahdollinen kauppa solmitaan reilusti ja avoimesti. Härkähöylä tarjoaa pätevää konsultointi- ja tutkimusapua vuosien kokemuksella akselilla Seinäjoki-Oulu-Kemi-Rovaniemi. Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää!

Ota yhteyttä »

Puolueettomat kuntotarkastukset ja korjaustarvearviot hirsitaloihin

Kuntotarkastus tai korjaustarvearvio on paikallaan, kun ostetaan tai myydään vanhoja rakennuksia. Toimenpiteessä kartoitetaan laajasti ja perusteellisesti talon kunto sekä osoitetaan mahdolliset epäkohdat ja korjaustarpeet. Tällainen arvio maksaa yleensä jonkun satasen, mutta voi pelastaa monelta harmilta. Tarkastukset, korjaustarvearviot ja korjaustyöt pohjautuvat vankkaan hirsirakennuksissa käytettyjen erilaisten rakennustapojen tuntemukseen yli 10 vuoden työkokemuksen perusteella. Kaikille töillemme annamme takuun.

Vanhoja rakenteita tutkittaessa ja korjattaessa pitää tietää, miten vesihöyry käyttäytyy rakenteissa, mistä se mahdollisesti pääsee rakenteisiin ja miten se poistuu. Etenkin pururakenteissa sisäpuolinen höyrynsulkukerros on tärkeä. Talvella huonosti eristettyyn seinään tai lattiaan, jossa ei ole sisäpinnoilla höyrynsulkuna tai tiivistä puupintaa, vaan vain rakoileva laudoitus tai huonosti tilkitty hirsi, voi kerääntyä kosteutta, joka jää rakenteeseen kuuran tai jään muodossa. Tämä jää sulaa keväällä kastellen rakenteen. Kesä kuivattaa sen pikkuhiljaa ja seuraava talvi taas kerää jään ja kierros alkaa alusta. Alkukesästä rakenne on märimmillään. Vuoden aikojen kierto pitää täten huomioida tässä kosteusfysikaalisessa tarkastelussa.

Härkähöylä on kehittänyt yksinkertaisen menetelmän, jolla hirsien kuntoa ja rakennekerroksien kovuutta voidaan mitata rakenteita juurikaan rikkomatta, ruuvaamalla ruuvimaisen tapin seinään ja mittaamalla ruuvaamisen aiheuttamaa vastusta (momenttia) iskuruuvarin tuottaman äänen perusteella. Pehmeissä kohdissa ruuvi etenee pienellä voimalla ja kone ei pidä paljoa ääntä, kovissa kohdissa ääni voimistuu. 

Meiltä myös hajun- ja homeenpoistokäsittelyt

Kuntotarkastusten lisäksi teemme myös hajun- ja homeenpoistokäsittelyjä sekä sisäilman parantamistoimenpiteitä. Myös näiden käsittelyjen tarve kartoitetaan kuntotarkastuksen tai korjaustarvearvion yhteydessä.

Tilaa kuntokartoitus »

Härkähöylä Tmi

   Siipolantie 49

90830 HAUKIPUDAS

    0400 230 628

   pentti.mehtatalo@gmail.com

www.restaurointioulu.fi

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa