Hirsitalon siirto – toimimme akselilla Seinäjoki, Oulu, Kemi ja Rovaniemi

Hirsirakennusten restauroinnin ja remontoinnin ohella Härkähöylä palvelee asiakkaitaan myös uudelleen pystytettävien hirsitalojen sekä uudiskohteiden parissa. 

Siirrämme ja pystytämme uudelleen hirsikehikoita, ja hirsitalon siirto onnistuu jopa kokonaisena, mikäli siirtoprojektiin otetaan ajoissa mukaan alan asiantuntija. Näin varmistetaan, että hirsitalon siirto ja uudelleenkasaus onnistuvat moitteettomasti ja saadaan säästettyä mahdollisimman paljon vanhoja rakenteita. Mikäli kaipaat neuvoja ja apua hirsitalon siirtämiseen, ota yhteyttä Härkähöylän ammattilaisiin! Palvelemme asiakkaitamme Haukiputaalta käsin laajalti Pohjanmaalla ja Lapissa, aina Seinäjoelta Ouluun ja Kemistä Rovaniemelle.

Hirsitalon siirrossa huomioitavaa

Kun hirsirakennusta aletaan siirtää, on huomioitava, että ennen kehikon purkamista on rakennukselle tehtävä monenlaisia mittauksia ja dokumentteja runsaine valokuvineen, jotta kokoaminen onnistuu jouhevasti. Pelkkä hirsien numerointi ei ole ainoa toimenpide. Hirsiosien ohella myös lattiat, portaikot, ulkovuoraukset ja paneelikatot listoineen on mahdollista purkaa ja käyttää uudelleen ehjinä, isompina kokonaisuuksina ja koostaa hirsirakennus mahdollisimman siististi uudelleen. Tämä onnistuu lautoja repimättä sahaamalla nauloja poikki. Kun turvaudut alan ammattilaisen apuun, hirsitalon siirto sujuu juuri niin kuin pitääkin.

Hirsitalon tuominen tähän päivään

Kun vanhaan hirsikehään halutaan sovittaa nykyaikaisen asuinrakennuksen vaatimukset, syntyy paljon mietittävää pohjaratkaisun, kosteiden tilojen ja sähköistyksen tiimoilta. Näihin meillä on tarjolla varteenotettavia ja järkeviä ratkaisuja. Esimerkiksi sähkösuunnitelmat on viisasta tehdä ennen kehikon pystytystä, jolloin hirsiin voidaan porata sähköjohdoille reitit kehikkoa pystyttäessä. Ratkaisut katsotaan aina tapauskohtaisesti hirsirakennuksen mukaan.

Hirsitalon lämmintä tunnelmaa uuteen taloon

Asiakkaille, jotka haluavat helpolla hirsitalon jäljittelemätöntä tunnelmaa uuteen taloon, tarjoamme tuotetta, jossa uuteen rakennettavaan puurankataloon tehdään vanhoista, mutta desinfioiduista ja puhtaista veistetyistä hirsistä väliseinät. Uudistalon mitoitus ja arkkitehtuuri voidaan rakentaa perinteiseen tyyliin, mutta vain väliseinissä käytetään kuivaa, jo painunutta vanhaa piiluttua hirttä, ulkoseinien ollessa rankaseiniä. Kattopalkit voidaan myös tehdä ylikantavina hirrestä ja laipiot leveästä laudasta. Näin saadaan vanhan hirsitalon tunnelmaa uuteenkin taloon.

Ota yhteyttä »

Härkähöylä Tmi

   Siipolantie 49

90830 HAUKIPUDAS

    0400 230 628

   pentti.mehtatalo@gmail.com

www.restaurointioulu.fi

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa